Tropical Bar en La Fira de la Puríssima de Sant Boi

La  Fira de la Puríssima de Sant Boi tindrà lloc els propers dies 6, 7 i 8 de desembre. En aquesta edició, l’Ajuntament aposta per l’emprenedoria i la cohesió social i la solidaritat com aspectes més destacats amb la Trobada d’Economia social i Solidària i un renovat Espai de la Solidaritat on s’ubica el Tropical Bar.

L’objectiu del projecte Tropical Bar és donar a conèixer als adolescents de la ciutat els riscos que comporta el consum d’alcohol i promoure alternatives saludables pel temps lliure. Els coneixements adquirits i la feina feta desemboca en el muntatge final del Tropical Bar a la Fira d’Entitats.

Raons Públiques s’ha encarregat de realitzar el disseny participatiu del bar, per aquest motiu ha fet un parell de tallers amb 15 nois entre 15 i 17 anys del Centre Obert Don Bosco. Al primer taller va ser un espai per veure les diferents opcions per dissenyar un bar tropical, un petit estudi de l’ergonomia a traves de la presa de mides amb caixes de cartró i simulació d’un espai per valorar les necessitats de l’espai en funció dels moviments del personal. Al segon taller es va fer una posada en comú de les conclusions del taller anterior. Presentació de exemples de mobles fets amb diferents materials i mini-taller de disseny i maquetació amb els elements del bar: cadires, taules i barra.

La idea general del grup es reproduir un bar marroquí amb sofàs baixets amb coixins de colors vius i tauletes de poca altura; aquesta imatge finalment es va qüestionar al plenari final pels propis participants que van veure que aquesta imatge no tenia res a veure ni amb els còctels de fruites ni amb el nom del bar. Finalment es va seleccionar un dels bancs per la facilitat de construcció i es va mantenir l’idea generalitzada de posar coixins de colors i fer un mobiliari baixet. Els colors escollits corresponen al logotip del Tropical Bar, però l’inspiracio de fer coixins de diferents colors i tamanys també té relació amb la idea del bar marroquí.

Us esperem al Tropical Bar!