Transformació col.laborativa d’espais de treball

Co-dissenyem conjuntament els espais de treball tenint en compte els stakeholders del projecte. Per això, desenvolupem d’un pla estratègic de transformació de l’espai de treball, les tecnologies i cultura organitzacional.

El propòsit és assolir els objectius estratègics de l’organització en l’espai amb processos i dinàmiques col·laboratives, participatives i transformadores, contribuint a:

– Generar una nova activitat, col·laborativa o associativa, interdepartamental i/o amb partners
– Atreure el talent i promoure entorns on es generi interacció real i “passin coses” amb valor
– Facilitar la implantació social generant i tenint cura de relacions sostenibles i amb confiança
– Acompanyar l’organització en el procés de canvi d’entorn impulsant una cultura col·laborativa
– Estrènyer vincles amb clients, proveïdors, col·laboradors, institucions o territori amb els seus agents
– Aconseguir que l’espai esdevingui un entorn de valor, pel clima amb relacions sostenibles i efectives

Què aportem:

  • Metodologies d’anàlisi i diagnosi per visualitzar l’estat actual de l’organització en referència a les relacions entre els seus membres i l’ocupació i utilització de l’espai de treball
  • Disseny de l’estratègia de canvi en sinergia amb l’organització
  • Disseny dels plans de desenvolupament de processos (hàbits, dinàmiques, rols…) i el pla espacial (projecte arquitectònic)
  • Acompanyament en el procés (change management)  i disseny col.laboratiu.
Projectes destacats:

Creació col.laborativa de l’espai d’emprenedoria CoBoi: aquest va ser un projecte innovador en emprenedoria social. Raons Públiques vam desenvolupar els tallers de disseny participatiu de l’espai i els tallers d’autoconstrucció de mobiliari amb les persones futures usuàries. Va suposar la transformació d’una àrea infrautilitzada d’un casal (edifici públic) per a crear un coworking. Es va implicar a més de 10 agents del Baix Llobregat en aquest procés on no només es tractava de crear un espai, sinó de crear i enfortir vincles i projectes d’autoocupació, treballant la implicació, la identitat compartida i les capacitats d’emprenedoria.

Reforma del local de Raons Públiques: aquest projecte incorpora el procés col.laboratiu tant en el disseny de l’espai com en la construcció d’aquest. És un exemple de codisseny posant el focus en el branding i en la relació de la cooperativa amb el barri. Aquesta reforma tenia com a objectiu crear un espai orientat a la relació amb el barri del Poble Sec i a la creació d’espais de treballs per acollir les dinàmiques per projectes que caracteritza el dia a dia de l’equip de Raons Públiques, format per una comunitat de més de 20 persones, entre socis/sòcies i professionals col.laboradors.