Tornem a Mendrisio

Tornem a Mendrisio

Aquest any Raons Públiques hem estat novament convidats a presentar el nostre treball integrat en el curs de Geografía Urbana impartit a l’Accademia di Architecttura de Mendrisio, de la Universitá della Svizzera Italiana. L’assignatura, dirigida pel professor Gian Paolo Torricelli, tracta el tema del significat de l’espai públic a la ciutat contemporànea, explorant noves maneres d’exercir la ciutadania i la seva relació amb el dret a la ciutat.

Enguany la nostra intervenció es dividirà en dos dies successius, el 21 i 22 d’octubre; en el primer dia serem presents per complementar la classe del professor Torricelli que tindrà com a principal tema la construcció de l’espai públic per part de la ciutadania, posant com a caso d’estudi, entre altres, el model-marca Barcelona.

Pel que fa al segon dia. l’objectiu de la xerrada serà el de mostrar el nostre treball i explicar la visió que tenim d’un procés participatiu en contrast amb processos consultius promoguts des de les administracions públiques. Es posarà èmfasi en pràctiques innovadores de intervenció en l’espai públic i proximitat a la ciutadania donat que han estat les més van impactar als estudiants l’any anterior.

Des de Raons Públiques, estem encantats de poder repetir l’experiència de l’any passat ja que considerem que és fonamental traslladar a les universitats temes tan rellevants de debat i de recerca com poden ser el rol dels tècnics en el futur planejament, en la construcció de la ciutat, en les decisions que afecten a les nostres places, als nostres carrers.