Taller sensibilització en la Mostra d’entitats de la Mercé.

Taller sensibilització en la Mostra d’entitats de la Mercé.

Con motiu de la mostra de la Mercé 2010, el grup de Raons Públiques organitzará els tres días de la Mostra una activitat de sensibilitzación sobre el estat actual de Les Rambles i el seu procès de transformació. La activitat començarà a les 11h els dies 23,24 i 25 de septembre. Enllaç a la pàgina de la mostra

L’activitat consistirà en reprendre la temàtica desenvolupada por Raons Públiques al llarg de l’any passat, es a dir, la participació ciutadana en el disseny de l’espai públic. Si els projectes de l’any passat estaven basats en petits racons al llarg de diverses districtes de Barcelona, ara, volem extrapolar aquesta experiència al racó per excel·lència de Barcelona, La Rambla. Un lloc conegut por tothom, tant para els habitants de la ciutat, tant com per els visitants que la transiten tots els dies del any.

El procés de canvi que está sofrint aquesta arteria de la ciutat, con un projecte de remodelació el proper any y amb las polèmiques que constantment están al voltant d’aquest carrer, (els trilers, les estàtues, les prostitutes…), creiem que es una bona oportunitat per a que els habitants i totes les persones que vulguin, donen la seva opinió en forma de dibuix, comentari o crítica entorn a tot el que La Rambla significa.

L’activitat vol servir per exemplificar l’objectiu inicial del projecte de Raons Públiques: criticar els processos de transformació de la ciutat que no tenen en compte les opinions, crítiques i la experiència que tenen tots els habitants i veïns, i que al nostre mode d’entendre, es tenen que posar en valor a l’hora de fer un disseny colectiu de la ciutat.

El objectius específics d’aquesta activitat son:

1.- Sensibilitzar als assistents sobre métodes participatius.

2.- Mostrar la situació actual del procés de transformació de las Rambles.

3.- Posar a disposició dels assistents les eines per a transmetre en forma de dibuix o comentari que es el que els volen per a les Rambles.

Us esperem a tots i feliç fin de setmana de la Mercé!!!