Raons Públiques a COSTA RICA

Us presentem un petit resum de la setmana que vam passar a Costa Rica entre el 22 i el 29 de novembre. Convidats per la Universitat Latina i la Universitat Europea de Madrid en el marc del premi “Joves emprenedors socials” vam tenir un programa intens i molt enriquidor de trobades i tallers. Costa Rica és un país molt acollidor, i volem donar les gràcies a tots els “ticos” per haver compartit aquests bons i bonics moments!

 

Durant aquesta setmana, el nostre joc de rol sobre participació ciutadana i urbanisme ha evolucionat i s’ha adaptat al context costarricens: nous rols han aparegut, com el venedor ambulant, el treballador de la botiga del Teletico, o el “watchiman”… Aquesta és la gràcia de l’espai públic i del seu microcosmos social!

El programa de la setmana va consistir en:

Dissabte 22 de novembre:

-Presentació de Raons públiques al Social Shot i xerrada sobre Recuperació dels espais públics a Barcelona, Universidad Latina

Dimecres 26 de novembre:

-Xerrada-taller sobre participació ciutadana i urbanisme amb el personal de la Direcció de Vida Universitària de la Universitat Llatina San Pedro, en el marc del projecte de recuperació dels espais al llarg de la via de tren de San José.

-Conferència i taller de joc de rols amb els estudiants de l’escola d’Arquitectura de la Universidad Latina.

Dijous 27 de novembre:

-Xerrada i taller de jocs de rol amb col·lectius de San José i estudiants de la Universitat de Costa Rica.

Una setmana que ens ha permès descobrir iniciatives molt interessants com Enamora’t de la teva ciutat, el col·lectiu Pausa urbana, ChepeCletas o Cien en un dia

Esperem poder seguir col·laborant amb Costa Rica!