Procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal de Gavà

Sortida Carretó 1
Sortida Carretó 2
Sortida Carretó 3
Taller 1
Taller 2
Taller 3
Taller 4
Taller 5
Taller 5b
BUIDATGE TALLER
BUIDATGE TALLER_01


Procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal de Gavà

ACTORS/ENTITATS IMPLICATS
Equip tècnic: Raons Públiques, Totora.
Actors associats: Ajuntament de Gavà.

OBJECTIUS
Acompanyar i dinamitzar les sessions participatives per a l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal – PAM Gavà, a partir del reconeixement dels reptes que interessen als participants.

EINES i METODOLOGIA

L’encàrrec per part de l’Ajuntament de Gavà va consistir a dinamitzar i difondre el procés participatiu per al Pla d’actuació municipal. Aquestes tasques es van canalitzar a través de la preparació de cinc tallers participatius (un taller per un dels quatre eixos de treball del PAM i un altre específic per a joves), i amb sortides al carrer amb un punt d’interacció itinerant per a convocar els veïns i veïnes als tallers i donar informació sobre el procés. Vam dissenyar aquests tallers partint de la premissa que es volia generar un espai de debat i de co-construcció de polítiques públiques entre ciutadans, partint de la seva pròpia realitat i l’anàlisi d’aquesta, vertebrada en els diferents eixos proposats a cadascun dels tallers. La idea era crear un marc de treball que permetés conèixer-se entre veïns i veïnes, compartir informació i projectar col·lectivament les diferents idees i propostes que atenen les seves necessitats, i generar també un punt de trobada amb els seus representants polítics directes comuns, el govern local, per recollir informació i contrastar maneres de viure i entendre la ciutat de Gavà.  La nostra proposta de plantejament metodològic vol generar les condicions propícies per poder tractar, de manera compartida, totes aquelles expressions i sensibilitats que conviuen a barris i carrers i alhora, obrir un espai cuidat i acompanyat per treballar les capacitats de relació interpersonal, la confiança i auto coneixença mitjançant l’intercanvi d’opinions, mirades, inquietuds relatives a la ciutat.

DESCRIPCIÓ
Vam estructurar el procés en quatre fases diferenciades. La primera, d’anàlisi i recerca prèvia, en la qual vam estudiar la realitat del municipi de Gavà i la proposta inicial del PAM. La segona va consistir a fer sortides informatives pel carrer, en les quals es va recollir informació amb més de 250 veïns a peu de carrer, en què se’ls va informar i convidar als tallers. També vam aprofitar per recollir propostes mitjançant la butlleta participativa que va elaborar l’Ajuntament.

La següent fase va consistir en l’elaboració dels cinc tallers; els quatre primers van anar adreçats al públic en general i després es va  fer un taller específic per a joves. Al total dels cinc tallers van acudir més de 130 persones i es van recollir gairebé 200 propostes d’incorporació, que en l’última fase del procés es van recollir, ordenar i lliurar a l’Ajuntament perquè donés resposta a cadascuna d’elles i en valorés la incorporació..

ENLLAÇOS
Pàgina del procés participatiu del PAM Gavà.NOTÍCIES RELACIONADES


2016-02-25 18.13.23

PAM Gavà

Des de fa un parell de setmanes hem començat a col·laborar amb l’Ajuntament de Gavà Read more