Procés informatiu per a la consulta de la nova ubicació de la biblioteca d’Arenys de MarDESCRIPCIÓ

L’Ajuntament d’Arenys de Mar té la necessitat de consultar a la ciutadania sobre les diferents alternatives per a la nova ubicació de la biblioteca municipal.
La biblioteca municipal actual, Pare Fidel Fita, s’ubica a l’edifici Can Juncosa, edifici protegit com a bé cultural d’interès local ubicat al carrer Bonaire. Els 935 m2 dels quals disposa actualment es troben lluny dels estàndards recomanats per la Diputació de Barcelona, que estipula una biblioteca de 1.600 m2 de superfície útil per a poblacions de més de 15.000 habitants.
D’altra banda, la recent adquisició per part de l’Ajuntament de l’edifici de Les Clarisses posa a disposició de la ciutadania un espai de 1.922m2 construïts en tres plantes i dels jardins adjacents a l’edifici de l’antic convent. A aquest edifici s’hi afegeixen altres dos edificis de propietat municipal com a possible ubicació de la nova biblioteca: una part de l’edifici Xifré i una part de les instal·lacions del Calisay, que en l’actualitat acullen diferents serveis municipals. Tots tres es tracten d’edificis amb catalogació patrimonial com a Bens Culturals d’Interès Local (Les Clarisses i el Calisay) i d’Interès Nacional (el Xifré). Estan ubicats en una posició central de la vila (a prop de la Riera), per la qual cosa tenen unes bones condicions de partida per acollir aquest equipament municipal. S’haurà de tenir en compte, però, la manera com condicionen altres aspectes, com les possibilitats i els costos de rehabilitació, les modificacions de planejament que puguin necessitar o les alteracions en el funcionament d’altres serveis municipals.

ACTORS/ENTITATS IMPLICADES

Equip tècnic: Raons Públiques, àrea de participació ciutadana i de comunicació, equip tècnic de la Biblioteca Pare Fidel Fita, personal tècnic d’arquitectura i urbanisme de l’Ajuntament.

OBJECTIU

  • Fer accessible la informació tècnica de les necessitats de la Biblioteca d’Arenys de Mar i de la informació arquitectònica i urbanística dels edificis candidats a acollir-la.
  • Donar eines a la ciutadania per incorporar criteris tècnics en la seva presa de decisió.
  • Posar en valor la Biblioteca i el patrimoni arquitectònic i cultural d’Arenys.

EINES i METODOLOGIA

En una primera fase es van realitzar entrevistes amb agents clau i es va crear un grup de treball per recollir tota la informació tècnica sobre els estàndards de la biblioteca del segle XXI, així com la informació arquitectònica, urbanística i històrica sobre els tres edificis.

Es van organitzar les següents activitats:

  • Sessió informativa “La Biblioteca Creix!”.
  • Ruta informativa pels tres edificis.
  • Exposició en espai públic.

ENLLAÇOS
Notícia: Visita guiada als tres possibles emplaçaments de la nova Biblioteca

Notícia: El govern recull l’aval dels vilatans i inicia les gestions per fer la nova Biblioteca a les Clarisses


NOTÍCIES RELACIONADES


EL FANZÍN COM A EINA COMUNITÀRIA PER DEBATRE SOBRE LA CIUTAT

En els últims mesos i dins del projecte “Espais de Conversa” d’Arenys de Mar, l’objectiu Read more

img_20160917_114146

I tu, com t’ho imagines? Idees per al futur de la Riera d’Arenys de Mar.

Dissabte dia 17 hem posat en comú amb la ciutadania d’Arenys de Mar les idees Read more

Debat amb tècnics municipals

I tu, com t’ho imagines?

La Riera d’Arenys de Mar és un eix estructural que concentra la vida quotidiana, vertebra Read more