Procés de participació i comunicació del Pla d’Acció Local a Badia del Vallès

badia 3
badia 4
badia_portada


Procés de participació i comunicació del Pla d’Acció Local a Badia del Vallès (dins del projecte URBANACT-III – Unió Europea) 


DESCRIPCIÓ

L’Ajuntament de Badia del Vallès i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han  estat escollits per formar part d’una xarxa de ciutats europees amb qui treballar conjuntament un projecte de millora urbana per a la ciutat.

Aquest projecte europeu s’anomena URBACT i aposta per al desenvolupament sostenible de les ciutats com a element clau per millorar la vida dels seus veïns i veïnes, sota el paraigües de la planificació urbana integral. La xarxa de ciutats que en formen part han de desenvolupar estratègies urbanes de millora des d’una perspectiva transversal i participada, des del punt de vista social, econòmic, ambiental i participat.

Les ciutats que formen part de la xarxa, juntament amb Badia del Vallès (dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona), són Anvers (Bèlgica), Düsseldorf (Alemanya), Oslo (Noruega), Brno (República Txeca), Viena (Àustria), Baia Mare (Romania), Solin (Croàcia), i Casoria (Nàpols, Itàlia).

ACTORS/ENTITATS IMPLICADES
Equip tècnic: Raons Públiques, Ajuntament de Badia del Vallès, Àrea Metropolitana de Barcelona.
Entitats: Federació d’Entitats Culturals, Associació de Veïns de Badia, Associació de Comerciants, Grup de Comunitats de veïns, Associació del Mercat, Consell dels Infants.

OBJECTIU

  • Acompanyar en la definició metodològica del conjunt del procés de participació.
  • Dissenyar, implementar i avaluar les sessions de treball del grup central i les de participació oberta a la ciutadania.
  • Suport en el procés d’implicació de la ciutadania i sensibilització mitjançant la comunicació del projecte.

EINES i METODOLOGIA

La metodologia i les eines necessàries en aquest projecte busquen afavorir la implicació activa de la ciutadania de Badia del Vallès en la redacció del Pla d’Acció Local, en el marc del projecte europeu URBACT III, així com la comunicació entre els diversos actors interpel·lats.

La xarxa sub>urban del programa URBACT suposa, d’una banda, una reflexió compartida entre nou ciutats europees que aporta una visió de conjunt i afavoreix l’intercanvi d’experiències i coneixements entre realitats urbanes diverses. D’altra banda, es basa en la implicació de la ciutadania en la definició de les estratègies de treball, a partir del reconeixement, l’acompanyament i el recolzament de la comunitat i de les iniciatives ja existents. El lligam entre aquestes dues escales (la visió global d’un projecte europeu a partir del treball comunitari i de reconeixement de les necessitats i experteses del territori) suposa el repte principal d’aquest projecte.

Per això, es crea un grup de treball central que haurà de desenvolupar el procés d’elaboració del pla d’acció local i implicar a altres agents del territori i la ciutadania. Així, posteriorment, es treballa de forma col.laborativa en la definició del pla amb l’anàlisi de la situació actual, les estratègies de treball i les accions concretes de millora.

ENLLAÇOS

URBACT


NOTÍCIES RELACIONADES