Iniciatives alternatives al barri de Porta. Ruta per conèixer-les

foto recorrido 1
foto recorrido 2
foto portada triptico.jpg
foto contraportada tríptico.jpg


Iniciatives alternatives al barri de Porta. Ruta per conèixer-les

DESCRIPCIÓ

En el marc del mapa Barcelona+sostenible van organitzar un recorregut al barri de Porta (Nou Barris).

El barri de Porta va ser durant molt temps un territori rural entre Sant Andreu i Horta, és a partir del segle XIX quan es comença a poblar i especialment a partir dels anys 60. Un barri amb importants moviments veïnals entre els anys 70-80.

El recorregut vol visualitzar com el barri avança en el compromís del teixit social i empresarial cap a la sostenibilitat i la cultura col·laborativa, visitant els espais d’intercanvi, participació i trobada comunitària que el territori té.

ACTORS/ENTITATS IMPLICADES
Equip tècnic: Raons públiques.

Entitats col·laboradores: Hort de la Maladeta, Personal Book, Associació Salud i Agroecologia ASIA, Hort – Porta´m, Hort -Can Valent, El mercat Im-Porta, Ateneu la Bòbila

OBJECTIU

  • L´objectiu és apropar els veïns/nes i donar a conèixer i descobrir la feina realitzada per entitats, col·lectius i veïns/nes del barri.
  • Recollir les experiències i el coneixement de l’entorn per fomentar el comportament responsable, amb vocació de millorar la sostenibilitat de Barcelona.
  • Reconèixer els beneficis socials, ambientals, comunitaris i d’implicació ciutadana com processos de millora en el barri.

EINES i METODOLOGIA

Rutes urbanes.

RESULTATS/IMPACTE

Visualització de les iniciatives del barri i mapatge al mapa BCN+sostenible

ENLLAÇOS
Web de la ruta


NOTÍCIES RELACIONADES