I TU, COM T’HO IMAGINES? Procés participatiu per a la urbanització del nou tram cobert de la Riera.

RIERA
RIERA_01
RIERA_02
TALLER_04
TALLER_06
TALLER ESPAI PUBLIC
TALLER ESPAI PUBLIC_01
TALLER_05
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES


I TU, COM T’HO IMAGINES? Procés participatiu per a la urbanització del nou tram cobert de la Riera.

ACTORS/ENTITATS IMPLICATS
Equip tècnic: Raons públiques

OBJECTIU
Definir de manera participada amb la ciutadania d’Arenys de Mar els criteris urbanístics que haurà d’observar el projecte d’urbanització de la cobertura de la Riera Pare Fita, al tram entre els carrers de Santa Clara i de l’Arxipreste Josep Rigau.

EINES i METODOLOGIA
Els mesos de juny i de juliol es van realitzar diverses trobades deliberatives per  debatre sobre el futur del nou tram cobert de la Riera, i alhora es van recollir 388 propostes individuals mitjançant butlletes físiques i electròniques als punts mòbils de recollida de propostes.

  • Tallers amb els usuaris dels equipaments que estan situats més a prop de l’espai: les escoles Joan Maragall i La Presentació i l’Asil Torrent.
  • Tallers oberts a tota la ciutadania, per reflexionar i debatre de manera col·lectiva sobre el futur del nou tram cobert, amb la presència de tècnics municipals per treballar els següents aspectes: els usos i  les activitats, la mobilitat, la vegetació i el mobiliari urbà.
  • Festa de tancament del procés participatiu al nou tram cobert de la Riera, amb activitats per a la mainada i per la gent gran.
  • Taller de tancament de propostes al setembre, amb la validació tècnica de la informació i la priorització de  les propostes recollides.

DESCRIPCIÓ
La cobertura de la Riera del Pare Fita, al seu tram entre els carrers Arxipreste Josep Rigau i Sant Clara, va generar un gran espai públic de gairebé 4.000 m2 en una posició relativament central de la ciutat, actualment sense urbanitzar.

L’Ajuntament d’Arenys de Mar va engegar un  procés participatiu amb el qual volia determinar els criteris per redactar les bases del concurs de projectes per a la seva urbanització. En aquest procés, desenvolupat en paral·lel als pressupostos participatius, es van establir espais de deliberació i de debat (tallers amb escoles, amb l’Asil Torrent i dues sessions obertes a la ciutadania en general) i es van recollir propostes individuals als punts d’informació mòbil (amb 388 propostes recollides).

Amb aquestes primeres propostes es van preparar les “hipòtesis de treball”, que es contrasten tècnicament amb la realitat urbanística d’Arenys de Mar per ser validades i prioritzades en l’últim taller del mes de setembre.

ENLLAÇOS
Espai web del procés


NOTÍCIES RELACIONADES


EL FANZÍN COM A EINA COMUNITÀRIA PER DEBATRE SOBRE LA CIUTAT

En els últims mesos i dins del projecte “Espais de Conversa” d’Arenys de Mar, l’objectiu Read more

img_20160917_114146

I tu, com t’ho imagines? Idees per al futur de la Riera d’Arenys de Mar.

Dissabte dia 17 hem posat en comú amb la ciutadania d’Arenys de Mar les idees Read more

Debat amb tècnics municipals

I tu, com t’ho imagines?

La Riera d’Arenys de Mar és un eix estructural que concentra la vida quotidiana, vertebra Read more