Fundació Joan Miró- “Us coneixeu?”

fundacioMiro
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Miro4
Miro5
Miro6
Miro7
Miro8
Miro9


Fundació Joan Miró- “Us coneixeu?”

ACTORS/ENTITATS IMPLICATS
Equip tècnic: Raons Públiques.
Actors associats: Departament  de Educació i Departament de Comunicació de la Fundació Joan Miró.

OBJECTIU
El projecte té com a objectiu general potenciar la relació entre la Fundaciò Mirò i els veïns i veïnes del barri del Poble-sec.
Objectius específics : Detectar els motius i raons d’allunyament entre la Fundació Joan Miró i el barri de Poble-sec, apropar la Fundació Joan Miró al teixit social, a la xarxa, del barri de Poble-sec, millorar la comunicació i difusió entre el barri i la Fundació mitjançant acció comunitària.

EINES i METODOLOGIA
Projecte  elaborat amb metodologia de investigació-acció-participativa. Les eines emprades són : micro-enquestes amb veïns i veïnes del barri, trobades amb actors clau, punt d’interacció, taller de narracions col·lectives, itineraris col·lectius.

DESCRIPCIÓ
Una de les necessitats a priori de la Fundació Miró i per la qual acudeix també a Raons Públiques és poder entendre el perquè de la manca de relació del museu amb el barri i el barri amb el museu, al mateix temps que poder inciar activitats que millorin aquesta relació. Per tant, un pas fonamental per modificar la relació de la Fundació amb el Poble-sec és acabar d’entendre els motius que l’obstaculitzen i quin tipus de percepció tenen els veïns i veïnes d’aquesta relació.
Per aquest motiu Raons Públiques ha proposat una col.laboració dividida en dues parts successives, la primera que ens permeti detectar a partir de les experiències dels veïns/es i de les entitats del barri les raons de l’allunyament amb la Fundació Miró (o des del punt de vista de gran escala, quina és la relació barri-muntanya) i una segona on es desenvoluparien activitats que generin un apropament entre les parts i permetin a la Fundació estar present en el teixit del barri.

ENLLAÇOS
Fundació Joan Miró


NOTÍCIES RELACIONADES


CaminsMontjuic

Itinerari: Descubrim els camins de Montjuic

El dissabte 20 de desembre, Raons públiques i la Fundació Joan Miró us convidem a Read more

141112_CARTEL-TALLER-BIBLIOTECA-web

Descobrim els camins de Montjuic

La Fundació Joan Miró conjuntament amb Raons Públiques han començat un procés per analitzar la Read more