Diagnòstic participatiu Fort Pienc
Diagnòstic participatiu de Fort Pienc.
LLOC
Barri de Fort Pienc, Districte de l’Eixample, Barcelona.
DURADA
Desembre 2010 – Juliol 2011.
BENEFICIARIS
Barri de Fort Pienc.
COL·LABORADORA
Claudia Paraschiv, fotografies i creació i suport a activitats (Trading Cards, Categorització espai públic).
ACTORS/ENTITATS IMPLICADES
Espai Jove de l’Eixample (Casa Groga), Casal Xiroc, Assemblea de joves de Fort Pienc, AAVV de Fort Pienc, Centre Cívic Fort Pienc, Horts comunitari de Fort Pienc, Arxiu Històric de Fort Pienc, Casal da Gent Gran, Districte de l’Eixample, Aula Mediambiental Sagrada Familia, Escola Ramón Llull, Escola Fort Pienc, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya.
OBJECTIU
Experimentació sobre metodologies d’involucració d’una comunitat en el disseny del seu entorn urbá.
EINES i METODOLOGIA
El Carretó, tallers de participació amb nens i gent gran, fitxes qüestionari, plànols, maquetes, activitats en l’espai públic, detectius del barri, diagnòstic tècnic urbanístic, anàlisi d’espais públics, cromos del barri.
DESCRIPCIÓ
El projecte surgeix a partir de l’obtenció del premi Racons Públics per al disseny d’un solar del barri. Nosaltres vam apostar per l’inclusió del barri en el disseny d’aquest espai, per això vam decidim engegar un diagnóstic participatiu.
El projecte consisteix en conèixer en profunditat les dinàmiques internes del barri al voltant del ús cotidià de l’espai públic a través del desenvolupament de diverses eines i metodologies d’intervenció amb diferents tipus de veïns: nens, adults, joves i gent gran. Aquest reconeixement de la realitat del barri permetrà el desenvolupament d’un procés participatiu que reuneixi als actors principals del barri i que tingui en compte les necessitats reals del mateix.
NOTÍCIES RELACIONADES