Fem comunitat al carrer de la Concòrdia

Material_01
Material_02
Taller_01
Taller_02
Taller_04
Taller_05_Festa Major
Taller_06_Festa Major
Taller_07_Festa Major
Festa Major
Recorregut_Mapeig_01
Recorregut_Mapeig_02
Recorregut_Mapeig_03
Recorregut_Mapeig_04
Material_mapeig
Expo_02


Fem comunitat al carrer de la Concòrdia: trobar interessos comuns mitjançant l’imaginari del carrer

ACTORS/ENTITATS IMPLICATS
Equip tècnic: Raons Públiques.
Actors associats: Comissió de gent gran del Pla Comunitari, Baixem al Carrer.

OBJECTIUS
Mitjançant la realització de la segona fase del diagnòstic participatiu, concretar accions per vincular necessitats, problemàtiques i propostes del col·lectiu de gent gran, joves del casal Concòrdia i veïns/es de l’eix del carrer de la Concòrdia i de la plaça del Setge 1714, que complementin les dinàmiques comunitàries que hi existeixen, en potenciïn les capacitats i promoguin espais d’interessos comuns.

EINES
Observació participant, Diari de camp, Enquestes, micro-entrevistes als comerciants, mapatge Col·lectiu, anàlisi de dades, recorreguts, Taller amb gent gran sobre l’accessibilitat, Taller amb veïns i veïnes del carrer, exposició dels resultats, sopar popular.

DESCRIPCIÓ
El projecte dóna continuïtat a la primera fase ja realitzada d’investigació-acció participant iniciada per Raons Públiques al barri del Poble-sec l’any 2014. L’objectiu d’aquesta intervenció era analitzar i apropar-nos a les necessitats i problemàtiques del barri (observació i sistematizació d’informació) per proposar accions que acompanyin i complementin processos comunitaris i socials existents. Arran d’aquesta primera fase d’investigació, Raons públiques decideix concentrar la seva atenció en el carrer on té el local: Carrer de la Concòrdia, i per això demana una subvenció al Departament d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona.

Mitjançant aquesta subvenció s’ha dut a terme un diagnòstic participatiu complet en què s’han detectat problemes reals del carrer i s’han fet  aquestes activitats:

  • Accessibilitat de la gent gran al carrer Concòrdia: Recorregut per detectar els punts conflictius relacionats amb les temàtiques de: Accessibilitat ( barreres arquitectòniques, falta de manteniment); Civisme (neteja, trànsit); Falta de mobiliari (bancs, papereres)
  • Calaix de queixes: S’han fet 20 entrevistes als/les veïns/es  que ens han permès de conèixer qui són, quins són els seus interessos i quins temes consideren importants en el taller sobre el carrer Concòrdia.
  • Taller amb veïns i veïnes del carrer: Aquest taller s’ha basat a definir els possibles usos del Solar Pedreres, a la part alta del carrer.
  • QUÈ OPINES DEL CARRER CONCÒRDIA?: Taller participatiu amb els veïns/es del carrer.
  • Sopar Popular durant la festa Major del Barri
  • Activitat de tancament, per a l’exposició de resultats en un ambient festiu: l’objectiu ha estat presentar els resultats del diagnòstic i crear un debat entre els veïns per buscar-hi interessos comuns que puguin donar continuïtat al projecte.

La conclusió a la qual hem arribat amb el projecte es resumeix en la detecció de 4 àmbits de treballs / necessitats del carrer que caldria seguir investigant:

  1. Accessibilitat
  2. Conversió en zona de vianants i comerç (el tema de la conversió en zona de vianants és font de debat, hi ha por que es repeteixi la situació del carrer Blai)
  3. Civisme i convivència
  4. Manca de mobiliari

Podem considerar que aquests temes són problemàtiques que es poden ampliar a escala de barri i que el Carrer de la Concòrdia es pot considerar com un carrer tipus del Poble-sec, de manera que s’ha decidit presentar els resultats al Districte per donar seguiment al Projecte. D’una altra banda seguim compartint temps i relacions amb els veïns i les veïnes del Carrer de la Concòrdia i mantenim activa l’exposició al local i promovem més activitats, en particular relacionades amb la festa major del barri on cada any volem tornar a organitzar el sopar popular amb les ajudes de tots.

ENLLAÇOS
#CarrerConcordiaNOTÍCIES RELACIONADES


151214_POSTER CONCORDIA A4 copy

Presentem els resultats de la diagnosi “Fem Comunitat al carrer Concòrdia”

El juny passat vam començar a treballar un diagnòstic participatiu “Fem Comunitat al carrer Concòrdia” Read more

00_Concordia_portada

Fem comunitat al carrer Concòrdia

Durant la Festa Major del Poble-sec, en el marc del projecte “Fem Comunitat al carrer Read more

150713_02_POSTER FIESTA MAJOR CONCORDIA corregit

Festes majors del Poble-sec : ens veiem al carrer Concòrdia el 25 de juliol!

Les festes majors estan a punt de començar!! Passa’t pel carrer Concòrdia el 25 de juliol! Per Read more

CONCORDIA

Ets veí o veïna del carrer Concòrdia? T’esperem!

Hem iniciat un nou projecte al barri del Poble Sec al carrer Concòrdia!! Ets veí Read more