Disseny del mobiliari per la fira de la Puríssima

SONY DSC
puri1
puri4
puri2
puri5
puri6
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC


Disseny del mobiliari per la Fira de la Puríssima

ACTORS/ENTITATS IMPLICADES
Equip tècnic: Raons Públiques.
Actors associats: Ajuntament de Sant Boi del Llobregat, Centre obert Don Bosco.

OBJECTIU
Disseny i construcció de mobles per la fira de la Puríssima, Sant Boi de Llobregat, en el marc del projecte social “Tropical bar”.

EINES i METODOLOGIA
Dinamització de tallers de disseny col·laboratiu i auto-construcció.

DESCRIPCIÓ
En l’edició 2014 de la fira de la Puríssima de Sant Boi , l’Ajuntament aposta per l’emprenedoria i la cohesió social i la solidaritat com aspectes més destacats amb la Trobada d’Economia social i Solidària i un renovat Espai de la Solidaritat on s’ubica el Tropical Bar.
El projecte té com a objectiu donar a conèixer als adolescents de la ciutat els riscos que comporta el consum d’alcohol i promoure alternatives saludables pel temps lliure.
Els coneixements adquirits i la feina feta desemboca en el muntatge final del Tropical Bar a la Fira d’Entitats.
Raons Públiques s’ha encarregat de realitzar el disseny participatiu de la carpa solidària i per aquest motiu ha realitzat tallers amb 15 joves entre 15 i 17 anys del Centre Obert Don Bosco.
Al primer taller els nois van poder reflexionar de manera col·lectiva sobre temes de l´ergonomia i l´espai de treball, agafant mides i fent una simulació a escala natural d’un bar, van poder experimentar quins són els moviments d´un “barman” i dels clients. També es va treballar el tema de la imatge, l´imaginari que els nois tenen sobre un bar i el que volen transmetre, quina és la millor imatge pel seu bar. Al segon taller es va treballar el mobiliari i els materials de construcció mitjançant la realització de maquetes.
Es van realitzar una barra, dues butaques, tres bancs i tres taules de fusta mitjançant un sistema d’assemblatge senzill i reproduïble.

ENLLAÇOS
fira de la Puríssima, Sant Boi de Llobregat.


NOTÍCIES RELACIONADES


Tropicalbar

Tropical Bar en La Fira de la Puríssima de Sant Boi

La  Fira de la Puríssima de Sant Boi tindrà lloc els propers dies 6, 7 Read more