CASAL CULTURNAUTES: Construïm un món nou

Biodiversitat2
Jardi vertical
Aigua3
Biodiversitat1
Biodiversitat3
Visita Biobuilt2
Visita Biobuilt
Aigua2
Aigua
Expo padres2
Expo padres


CASAL CULTURNAUTES: Construïm un món nou

DESCRIPCIÓ

El Casal Construïm un món nou forma part de CULTURNAUTES 2017, el casal d’estiu del CCCB, i s’ha dut a terme durant la segona setmana de juliol de 2017 amb la participació de 50 nens i nenes de 6 a 14 anys.

La temàtica del casal s’ha inspirat en dos eixos principals de la programació del CCCB, l’espai públic i el canvi climàtic, que el CCCB tractarà a la propera exposició de tardor, després de la Fi del Món.

Durant aquesta setmana, els nens i nenes del casal s’han  convertit en metges i metgesses mediambientals amb l’objectiu d’ajudar a canviar el futur apocalíptic que ens espera mitjançant petits però fonamentals reptes i experiències.

Totes  les activitats han tingut relació amb l’entorn, és a dir, amb els espais públics del voltant del CCCB i altres espais emblemàtics que podem trobar en el barri del Raval, com el Espai Txema.

S’ha volgut  transmetre als infants una visió integradora de l’espai públic i del medi ambient: els conceptes que estan al voltant d’aquests dos temes (mobilitat, espais verds, aigua, relació entre les persones, reciclatge, biodiversitat, bioconstrucció, etc.) s’han tractat conjuntament i s’ha utilitzat l’experiència i l’observació de bones pràctiques com a eines per aconseguir petites solucions per construí un futur millor i d’una forma corresponsable.

ACTORS/ENTITATS IMPLICADES
Equip tècnic: Raons Públiques, Col·lectiu Sylvatica
Entitats:  Fundación sociocultural Atlas , Biobuilt

OBJECTIU

  • Explorar l’espai urbà, experimentar l’entorn, intervenir a l’espai públic i interpel·lar els veïns i veïnes del barri.
  • Entendre el concepte de biodiversitat , valorar la importància de l’aigua per a la vida del planeta i reflexionar sobre la producció de residus i sobre noves maneres de construir la ciutat.
  • Passar-ho bé amb els participants del casal perquè siguin ciutadans actius en la presa de decisions i en les accions de millora del seu entorn urbà.

EINES i METODOLOGIA

Estructura del Casal a través d’un relat: Una fotografia d’un futur apocalíptic ens ha arribat i un equip de metges Ambientòlegs està treballant per modificar aquest escenari, però no ho pot aconseguir sense l’ajuda dels nens i nenes del casal Culturnautes.

Activitats lúdiques i concretes: s’han dissenyat activitats concretes i de curta durada, amb dinàmiques participatives que fomentin la relació entre els infants participants, i també la interacció amb l’espai públic, per fomentar el coneixement mutu i el dinamisme del Casal.

ENLLAÇOS

Casal Culturnautes 2017
Video
Fotos