Arxiu Alicia: infància, experiencia i espai públic

DSC_0092
IMG_4117
IMG_4128
IMG_4129
IMG_4135
IMG_4137
IMG_4249
IMG-20141006-WA0000
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Arxiu Alicia – infància, experiencia i espai públic

ACTORS/ENTITATS IMPLICATS
Urbanitas Berlin-Barcelona (impulsors i creadors del projecte), Districte de Sant Martí, Màster  Direcció i disseny de projectes web, Elisava (Universitat Pompeu Fabra), Escola Llacuna del Poble nou.

OBJECTIU
Realitzar un arxiu viu de l’espai públic des de la perspectiva de la infància a Barcelona.

DESCRIPCIÓ
Com és l’experiència de la infància a la ciutat? Com, des de la infància, podem generar un llenguatge sensible i vivencial al voltant del fet urbà? Com pensar i concretar, amb estreta col·laboració amb ells i elles, propostes que impulsin noves mirades sobre la ciutat?
Arxiu Alicia és una plataforma experimental i col·laborativa que posa en primer terme la perspectiva de la infància sobre l’espai públic. És un espai d’investigació i reflexió compartida entre la infància i professionals del sector creatiu i altres experts, impulsat per Urbanitas Berlin-Barcelona en el marc del programa Actors of Urban Change impulsat per la Fundació Robert Bosch de Berlin.
Hem treballat en la concepció i dinamització de la primera fase del projecte que consistia a realitzar una diagnosi de l’entorn de l’escola amb els alumnes. Hem realitzat tallers creatius i debats en aula, rutes i jocs a l’espai públic.

ENLLAÇOS
Arxiu Alicia
Urbanitas Berlin-Barcelona


NOTÍCIES RELACIONADES