Cicles formatius per al projecte integral “a les places!”

141105_FOLLETO GRANOLLERS.ai
141105_FOLLETO GRANOLLERS.ai
A4-Sant Miquel
IMG_8352
IMG_8353
IMG_8799
IMG_8810
IMG_8816
Sin título-1


Cicles formatius per al projecte integral “A les places!”

ACTORS/ENTITATS IMPLICATS
Equip tècnic: Raons Públiques.
Actors associats: Diputació de Barcelona. Ajuntament de Granollers: Xarxa de Centres Cívics, Serveis Socials, Cultura, Centres Oberts, Joventut, UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) , Obres i projectes.

OBJECTIUS
Donar conceptes clau i eines pràctiques als tècnics municipals per a impulsar processos de diagnosi urbana desde la implicació activa dels membres de la comunitat.
Dissenyar les eines per a la implementació d’un diagnòstic participatiu
Treballar transversalment i en xarxa entre els diferents serveis de l’Ajuntament implicats al projecte.

EINES
Tallers, acompanyament de grup, ideació i construcció d’eines participativa, assesorament en treball en xarxa

DESCRIPCIÓ
L’Ajuntament de Granollers desenvolupa des de fa 4 anys un projecte comunitari que té com a objectiu implicar a la ciutadania i les entitats en accions socioculturals en diferents places de la ciutat. Per això va apostar per un treball interdisciplinar entre els diferents departaments tècnics. La complexitat d’aquesta aposta implica la necessitat d’un acompanyament extern que Raons Públiques assumeix, concretant-se en l’assessorament per al disseny i la implementació d’una diagnosi participativa i el seguiment del treball de grup.

Fins al moment s’han realitzat dos cicles formatius a mida anomenats “METODOLOGIES DE DIAGNÒSTIC PARTICIPATIU I CREATIU” i “EINES PER A la IMPLEMENTACIÓ DEL DIAGNÒSTIC PARTICIPATIU I CREATIU: A les places!”. Mitjançant eines de dinamització i exemples pràctics, s’ha arribat a desenvolupar un pla metodològic per al diagnòstic participatiu i les eines per implementar-ho.
Aquests cursos han generat un espai de trobada entre els tècnics de diferents àmbits de l’Ajuntament, garantint una estructura de treball transversal entre les diferentes àrees i un seguiment al desenvolupament del projecte. Així mateix, ha permés la facilitació i sistematització de resultats, la devolució contínua per a la reflexió i l’anàlisi i la cohesió del grup de treball, tot això adaptat als ritmes de cada departament tècnic.
Una de les accions concretes duta a terme pel grup de tècnics ha estat la ideació i construcció del carretó “A les places”! i les seves activitats per a la implementació del diagnòstic participatiu.
Raons Públiques seguirà acompanyant el projecte durant el proper any amb la mateixa funció, però posant èmfasi en la sistematització de l’experiència, per a la seva possible rèplica en ajuntaments que aposten per implementar o potenciar aquests tipus d’espais.

ENLLAÇOS
http://wp.granollers.cat/alesplaces/
https://www.facebook.com/alesplaces?fref=ts
#alesplaces


NOTÍCIES RELACIONADES


Aquesta setmana hem inaugurat els artefactes de Alesplaces!

Aquesta setmana hem inaugurat els artefactes d’Alesplaces! realitzats a través d’un intens procés de recollida Read more

RECOLLIDA IDEES PLAÇA CALDERON 2

Creació de l’artefacte Alesplaces!

Dins de l’acompanyament que portem realitzant des de principis de curs amb l’equip de Alesplaces! Read more

MUNTATGE-03

Ens veiem “a les places” amb el carretó participatiu!

La setmana passada vam realitzar amb l’equip “A les places”! de l’Ajuntament de Granollers una Read more

A les places_1

Granollers : projecte “A les places !”

L’ajuntament de Granollers impulsa el projecte de diagnòstic participatiu i creatiu “A les Places”, l’objectiu Read more