Pla d’usos de Ciutat Vella

170511_Banner
170511_Banner

Des del passat mes d’abril estem realitzant el procés participatiu per al nou Pla d’usos de Ciutat Vella. Continuant amb l’experiència adquirida en el procés del Pla d’usos de Gràcia, el Districte de Ciutat Vella ha impulsat un procés participatiu obert a la ciutadania i a les entitats, tant de veïns com de comerciants, perquè puguin donar el seu punt de vista sobre la situació del Districte en relació als seus locals de pública concurrència i també l’impacte que tenen en la seva vida aquests establiments.

Els objectius d’aquest procés participatiu son: informar de la nova proposta del Pla d’usos, recollir la visió de les entitats i veïns sobre Ciutat Vella i les seves propostes i opinions envers el Pla d’usos i resumir i traslladar la informació a l’equip redactor per a la seva inclusió en el Pla definitiu.

Com a canals de participació, s’han disposat una pàgina web, dins de la plataforma Decidim.Barcelona, en la qual es podran trobar els documents tècnics sobre el nou Pla d’usos, informar-se i realitzar propostes. Per una altra banda, també es realitzaran una sèrie de tallers: un primer de caràcter informatiu i d’obertura del procés, i tres tallers temàtics: un de restauració, un altre de comerç i un altre de cultura.

A més a més, i amb la voluntat d’informar i recollir l’opinió dels col·lectius més interessats i afectats per a la reforma del pla d’usos, hem plantejat la realització d’una sèrie d’entrevistes pel carrer amb 40 entitats i col·lectius de tota Ciutat Vella, amb la qual volem informar i resoldre dubtes en tant l’enfocament i continguts del nou pla d’usos i d’una altra recollir de primera mà i en el territori, quines són les activitats que tenen més impactes positius i negatius de cada col·lectiu.