Pensem en Paral·lel: reptes per a construir ponts entre els barris.

La primera etapa del procés participatiu de l’avinguda del Paral.lel arriba al seu final. En aquesta fase hem posat les bases per consolidar el grup impulsor del procés, l’Espai de Treball Compartit, conformat per una vintena d’entitats dels barris de Sant Antoni, Poble-sec i Raval (*). Entitats veïnals i ciutadanes, associacions de promoció cultural i associacions de comerciants, juntament amb representants municipals, conformen aquest grup que vetllarà pel bon desenvolupament del procés i esperonarà la participació del conjunt del veïnat.

Des del mes de febrer es van realitzar sessions de treball i tallers temàtics per a identificar amb aquesta diversidad d’actors les necessitats de l’avinguda, i així obtenir una’estructura de temes sobre els quals aprofundir amb tots els veïns i veïnes durant els mesos següents. Fruit d’aquesta feina s’han determinat reptes a escala territorial que s’hauran de treballar als tres barris (pel que fa a la governança, els equipaments, la promoció econòmica i el desenvolupament cultural) i reptes a l’escala de l’avinguda (relatius a l’ús i la gestió de l’espai públic, i els usos a les plantes baixes).

Per tancar aquesta fase estem mostrant els resultats mitjançant intervencions al carrer: el passat 6 de juny ho vam fer a la Mostra d’Entitats del Poble-sec, aquest dissabte 13 estarem a Firantoni (la festa del comerç de Sant Antoni, al carrer Urgell) i l’1 de juliol (encara per confirmar) ho farem a la Rambla del Raval.

Us hi-esperem!

(*) A l’Espai de Treball Compartit han participat fins ara entitats socials (Associació TEB-RavalNet, Ass. de Veïns de Sant Antoni, Fem Sant Antoni, Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Fundació Tot Raval) associacions de comerciants (Eix Raval, Sant Antoni Comerç, Ass. Comerciants Poble Sec- Paral·lel) i associacions culturals (Eix Cultura Emergent Ciutat Vella, Ass. Talia Olympia, Grups Integrals de Teatre de Sant Antoni, Consell de Cultura Tradicional de Poble-sec). El procés contempla la incorporació progressiva de més entitats a aquest espai.