La ciutat d’Olot ha engegat el procés FIRAL VIU!

La ciutat d’Olot ha engegat el procés FIRAL VIU  per a la remodelació del Firal, un dels espais més estimats i representatius de la capital dels volcans. Aquest passeig, oficialment dit d’en Miquel Blay en homenatge a l’escultor olotí, acull nombroses activitats al llarg de tot l’any: des del  mercat setmanal de cada dilluns fins a les multitudinàries festes del Tura, el ball de sardanes a l’estiu o les fires d’orígen ramader de l’1 de maig i de Sant Lluc.

El procés participatiu, en el qual estem ja immersos, pretén treballar amb la ciutadania d’Olot per establir quina és la visió compartida sobre el futur d’aquest espai emblemàtic. Mitjançant tallers participatius, activitats al carrer i eines digitals (com ara l’Appgree), es definiran els criteris funcionals i urbanístics que hauran de caracteritzar la remodelació del Firal. A partir d’aquesta reflexió conjunta s’elaborarà un document amb el qual es convocarà un concurs d’idees al juny, amb l’objectiu d’escollir tres projectes urbanístics. La selecció de la proposta definitiva inclou una votació popular al setembre, per arribar a final d’any amb el projecte de remodelació redactat.

La primera fase del procés està plantejada en grups de debat petits: per una banda amb els que hi viuen (tant al Firal com als voltants), per altra amb els que hi treballen (comerciants i restauradors) i per l’altre banda amb les entitats de la ciutat. A partir de la setmana que vé, posarem en comú aquestes opinions per buscar punts d’acord, construir propostes i garantir-ne la seva viabilitat tècnic.

Us animem a fer-ne seguiment a través del web www.firalviu.cat i de les xarxes socials: @Firalviu i #Firalviu al twitter, o al perfil de Facebook   .