Ja som cooperativa!

Ja som cooperativa!

La cooperativa Raons públiques SCCL arrenca al 2015 amb molts projectes engrescadors i alhora complexes. Sentim que donem un pas més i això ens motiva a agafar noves responsabilitats i compartir noves il·lusions. Fem el pas a participar dins l’emergència d’una economia social i cooperativa, a on les alternatives professionals en l’àmbit de la construcció de la ciutat en el sentit més ampli s’estenen any rere any. Agraïm a les companyes i els companys que han compartit la seva experiència amb nosaltres i que ens han acompanyat durant aquesta transició (La Col, Celobert, La ciutat invisible, Calidoscoop, Coop de mà i un llarg etcètera).

És tot un repte! El nostre treball va començar fa ja més de cinc anys amb una il·lusió i un compromís ètic que ens orienta, el de contribuir amb la nostra feina a la construcció d’una ciutat més justa, pensada i gestionada de manera col·lectiva i responsable. Per això busquem superarla visió dels rols limitats i sectorialitzats dels professionals que intervenen a la ciutat: l’urbanista ja no es limita a generar plans o normatives desvinculades de la realitat social dels barris i la tasca del treballador social no resideix només en l’assistència a qui més ho necessita. Qüestionem a través de la pràctica com l’urbanisme i l’educació social transcendeixen els espais i llocs o temes de la vida col·lectiva a la ciutat, treballant des de la complexitat i la conflictivitat presents en l’entorn urbà.

Per aquest motiu, el fet de generar, en el marc d’una economia cooperativa, un espai on poder compaginar el nostre treball amb el compromís de contribuir a transformar en positiu aspectes de la nostra ciutat, constitueix la raó de ser de la nostra tasca, convicció i il·lusió.

Us convidem a compartir amb nosaltres aquesta nova etapa començant per conéixer les activitats en les que ens ficarem durant els pròxims mesos: projectes a Barcelona i municipis de l’àrea metropolitana, xerrades, formacions i participació a espais col·laboratius i cooperatius.