Itinerari: Descubrim els camins de Montjuic

El dissabte 20 de desembre, Raons públiques i la Fundació Joan Miró us convidem a participar en un recorregut per a descobrir noves i antigues rutes per accedir a la muntanya de Montjuïc.

Aquest itinerari és l’activitat de tancament de la primera etapa del projecte “Us coneixeu?” i es desenvoluparà per a donar continuïtat al taller “Descobrim els Camins de Montjuïc”, que va tenir lloc el 18 de Novembre a la Biblioteca Francesc Boix.

Durant aquest dia, una Caixa Vermella es va apropar a les sales de la biblioteca per a documentar-se millor sobre la història del barri i dels camins que porten cap a la muntanya. Allà va trobar mapes històrics, fotografies noves i antigues… però el que més li la agradar va ser tenir l’oportunitat d’escoltar de primera mà les experiències dels veïns i les veïnes que s’havien apropat per a conèixer-la.

El taller va ser un moment de trobada entre experts dels camins i veïns i veïnes que han viscut la muntanya a diferents èpoques.

Hem pogut parlar de vivències, usos actuals, manteniment i enllumenat, es va debatre sobre el fet de senyalitzar o no els camins, i alguns veïns/veïnes insistien per a què es mantinguin com a patrimoni de la gent del barri i es conservi el seu ús espontani com a l’època “de los antiguos merenderos”.

El material produït durant aquest taller ens ha servit de base per a desenvolupar l’itinerari “Descobrim els camins de Montjuïc” on anirem a corroborar in situ les informacions que hem recollit i on podrem seguir compartint les nostres vivències i opinions sobre els camins entre el Poble Sec i la muntanya.

També descobrirem noves iniciatives dels veïns i entrarem al pati nord de la Fundació Joan Miró on farem un pica-pica.

Us esperem el dia 20 de desembre a les 11:00 davant del Refugi 307 (c/ Nou de la rambla 175) on començarà el recorregut.

En cas de pluja canviarem la data de l’activitat.