Inici de l’obra de CoBoi

Inici de l’obra de CoBoi

La setmana passada va començar la primera fase de les obres de remodelació dels espais al Casal Casablanca per a acollir les instal·lacions del projecte CoBoi, al municipi de Sant Boi. Es tracta dels treballs d’enderrocament d’envans, remodelació de la instal·lació elèctrica i canvi de paviment del terra. La definició del programa d’usos d’aquest espai (així com el futur disseny i construcció del mobiliari) va ser consensuada en varis tallers els quals els membres de CoBoi van fer durant el mes d’octubre i novembre amb l’equip de Raons Públiques.

 

Des de Raons Públiques creiem que el disseny d’un espai de manera col·laborativa per part dels que seran els seus usuaris és una eina molt efectiva a l’hora de potenciar la seva implicació i recolzar el sentiment de pertinença al grup. És per això que tot el procés de disseny de l’espai s’estableix mitjançant una metodologia de diàleg horitzontal en la qual les necessitats dels coboians siguin protagonistes. El paper del tècnic, doncs, passa a ser el d’articulació, assesorament i acompanyament, donant viabilitat a les propostes i fent materialitzables les idees del grup. S’espera a través d’aquest procés recolzar el sentiment de projecte comú entre els diferents individus implicats, el qual es representarà en l’àmbit de treball aconseguint d’aquesta manera un equip integrat i cohesionat compartint el pro-comú.

Durant el mes de desembre, mentres continuen les obres, es faràn els tallers de disseny del mobiliari, que serà construït pels propis membres de CoBoi després del Nadal, per arribar al gener amb uns espais de la màxima qualitat i poder començar els projectes d’emprenedoria!