IMAGINA BADIA: desenvolupament urbanístic per al 2020

El procés per a la redacció del Pla d’Acció Local de Badia del Vallès ja està en marxa, en el marc de la iniciativa europea URBACT (trobareu més detalls d’aquest programa en aquest post). El Pla d’Acció Local vol ser una eina de transformació urbana que, des de la coresponsabilitat dels diversos actors del territori, contribueixi a alinear les estratègies de desenvolupament cap a una visió compartida.

L’impuls va venir per part de l’Ajuntament i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que juntament amb una desena d’habitants conformen el Grup Central de Debat que lidera el projecte. El Grup ha realitzat una diagnosi participada de la situació sociourbanística de Badia, per determinar quins són els temes prioritaris sobre els quals s’haurà de centrar el Pla d’Acció Local. Aquesta primera anàlisi ja ha estat compartida i complementada amb la ciutadania (el 28 d’abril) i amb els actors socioeconòmics del territori (el 28 de juny) com les universitats, les empreses o els ajuntaments limítrofs.

En els propers mesos, des del Grup Central de Debat, organitzarem sessions de treball amb la ciutadania de Badia per determinar les estratègies i les accions concretes amb les quals assolir una ciutat més connectada, més saludable i més inclusiva d’aquí a 2020.

Podreu seguir els avanços del projecte, les convocatòries de les activitats i els resultats d’aquesta apassionant reflexió urbanística col·lectiva a la pàgina http://www.badiadelvalles.cat/imaginabadia