I tu, com t’ho imagines?

La Riera d’Arenys de Mar és un eix estructural que concentra la vida quotidiana, vertebra els espais públics i equipaments, assumeix el gruix del trànsit entre l’autopista i la N-II i suposa el veritable cor simbòlic de la vila.

La cobertura d’un nou tram, just en el punt en la qual l’activitat de la Riera comença a esvair-se i ser substituïda per grans superfícies d’aparcament, ha generat un gran espai públic al mig de la vila de gairebé 2.500 m2 que espera ser urbanitzat aviat.

El procés participatiu “I tu, com t’ho imagines?” desenvolupa tallers i genera espais de trobada i de debat per portar a la ciutadania la possibilitat de determinar els criteris amb els quals s’haurà de plantejar la urbanització d’aquest espai.

S’han fet trobades amb les escoles (Joan Maragall, La Presentació i l’escola Sinera), amb la residència de gent gran que s’ubica al costat de l’espai (l’Asil Torrent) i dos debats oberts a la ciutadania. Hem estat analitzant les necessitats de mobilitat actuals i  les possibilitats que obren determinats projectes (com l’ordenació plantejada per Batlle i Roig), la manera amb la qual trobar l’equilibri entre les intensitats d’usos tan dispars de les diferents parts de la Riera, els condicionants necessaris d’accessibilitat i universalitat d’aquest nou espai, etc.

A partir d’aquestes reflexions compartides, la ciutadania pot fer les seves propostes fins al dia 7 de juliol, i el mes de setembre posarem totes les idees en comú per definir els criteris compartits amb els quals es redactaran les bases del concurs per a la urbanització d’aquest nou tram cobert de la Riera.