Festa major 2017 – Estem de Festa Major! Festa de barri, festa de carrer!

Ja arriba la Festa Major del Poble-sec, que començarà el dia 14 de juliol amb el pregó de Xavier Theros (col·laborador del diari Ara i guanyador del premi Josep Pla 2017)  i durarà fins al dia 23.  Com cada any, diverses entitats del barri i associacions sortiran al carrer per compartir amb els veïns i els visitants un espai de festa i de diversió al barri.

Organitzar la festa major és un esforç que es fa de bon grat. Des de principis d’any, la Coordinadora d’Entitats convoca una vegada al mes diverses entitats per organitzar la festa: proposar espais, activitats, pregoner i temàtica del cartell… aquest any a més amb una consigna especial: incloure més el veïnat a la festa major.

Per la nostra banda, ens hem pres la consigna com un repte i ens sembla molt positiu ja que és una cosa que començàrem a fer tímidament l’any passat i ens ve molt de gust!  Fins ara Raons es bolcava el segon dissabte de la festa major i organitzava un asado popular i, en funció dels recursos, també organitzava concerts, sempre amb un gran èxit, van arribar a venir fins a 300 persones!

Enguany, també esperem tenir un gran èxit de convocatòria, però també esperem tenir èxit a l’hora de compartir.  Compartir amb els veïns no solament l’espai de festa, sinó també l’organització de la mateixa, convocant i realitzant reunions des d’abril, generant un espai de coneixement mutu i de confiança amb els veïns del carrer.

Entre d’altres, ens hem reunit amb els veïns de la Competència (el negoci de reparació d’electrodomèstics), el centre de bellesa Chiki (perruqueria llatina), Bazim- Bazam (tenda de mobiliari de segona mà), el bar Olivia i amb veïns independents com Lisandra, que farà uns mojitos insuperables, Sergio que s’ha ofert per fer el cartell del carrer, etc. Esperem que l’any que ve en puguem ser més!

Enguany, la festa serà més representativa del carrer i el asado es transformarà en un espai culinari de MENJARS DEL MÓN, on es podran degustar arepas, patacones, empanades, ropa vieja, truites, cuscús i un munt de delícies més cuinades amb tota la bona energia dels nostres veïns i per descomptat acompanyades amb música.

Però la festa també requereix d’espais més seriosos, com seriós és el treball que està duent a terme Poble-sec Feminista amb el Protocol d’actuació i acompanyament contra les agressions masclistes, al qual ens hem adherit, col·laborant i posant el nostre granet de sorra. Som diverses les entitats que compartim un espai per aprendre, apoderar-nos juntes i visibilizar les violències masclistes que s’oculten sota un sistema heteropatriarcal.  

Enguany, des de Poble-sec Feminista, s’ha treballat en l’edició d’un fulletó per construir una festa major amb perspectiva feminista, en què s’introdueix un marc teòric i algunes recomanacions per millorar l’espai, la programació, la comunicació, la sensibilització i el protocol d’actuació, així com recursos per posar-ho en pràctica.  

Us facilitem els enllaços per consultar-ho o contactar-hi.

www.poblesecfeminista.org/protocol/

www.facebook.com/Poblesecfeminista/

Us esperem a totes el dissabte 22 per compartir amb nosaltres la FESTA MAJOR!