Festa al pati de l’Escola Dovella

Amb motiu de l’inici del projecte educatiu per a la transformació del pati de l’Escola Dovella es va realitzar la primera activitat de visibilització i comunicació per tota la comunitat educativa.

Es va convocar tots el pares i mares i els seus fills a la FESTA DEL PATI  que comptava amb dues parts:

Per una banda, al gimnàs de l’escola l’exposició “Et correspon, ens correspon” que denuncia la desigualtat entre dones i homes a través de vinyetes fetes per una vintena d’humoristes gràfics.

D’altra banda, el recorregut “Observa, Participa, Construeix” que es va dur a terme al mateix pati que és objecte de transformació. Al pati es va poder llegir un text amb què s’explicaven les comissions i el funcionament de l’AFA, una línia del temps on identificar gràficament cadascuna de les fases del procés i la més lúdica: tres activitats que rebleixen les fases del projecte.

La primera: OBSERVA. Mostrar la feina feta pels nens i nenes sobre el seu imaginari del pati els anys anteriors era un dels objectius de la festa. Van aprofitar per dissenyar uns espais o taules on mostrar les maquetes i un conjunt de caixes de cartró amb tubs o visors que convidaven a mirar dins, on es podia veure més dibuixos i propostes fetes pels nens i nenes.

La segona: PARTICIPA, amb què es convidava a escriure a unes pissarres  “què tenim” i “què necessitem” al pati.

La tercera: CONSTRUEIX, en què cada nen, amb l’ajuda dels seus pares, omplia unes mitges de sorra i les penjava d’uns cordills,  per construir entre tots un bosc de mitges o una joguina per al pati.

A la festa es va poder observar la bona rebuda dels pares i mares al projecte i la interactuació dels nens i nenes amb les activitats, que ràpidament les van fer seves i van aprofitar per jugar una llarga estona!

També aprofitem per donar les gràcies a tots el pares i mares que van col·laborar amb el muntatge i la construcció de la festa!