ESPAIS DE TREBALL: del color de paret al model organitzacional o viceversa.

Són les 6.30 quan sona el despertador de la Clara. Com cada matí, comença el dia anant a córrer a primera hora, li agrada fer esport abans que el dia es compliqui. Dutxa ràpida, l’olor del cafè i torrades i ja està llesta per a asseure’s al despatx de casa a revisar el correu i planificar la setmana que té per davant. Més tard ha quedat al centre amb un nou client internacional i aprofita la tranquil·litat de casa per concentrar-se; al despatx sembla impossible aïllar-se més de 30 minuts. 

De camí a la reunió, aprofita per a retornar un parell de trucades perdudes de la feina. La reunió resulta tot un èxit malgrat la dificultat per concentrar-se amb el rebombori del restaurant. Ella hauria preferit comptar amb una sala aïllada i amb projector. Havent dinat, té un parell d’hores per a treballar amb la resta del seu equip i seguidament ha reservat una de les sales de reunions per a fer un Skype amb el Robert, que treballa cada tarda des de casa per a poder gestionar la conciliació familiar. Encara sort que l’oficina està bastant ben situada i en sortir només té 20 minuts a peu fins a arribar al cinema on ha quedat amb els amics de la carrera.


Històries com aquesta ens han inspirat aquest any a començar una sèrie de tallers en els quals s’exploren les relacions entre persones, maneres de treballar i espais de treball. Aquests tallers ens permeten estudiar com es pot transformar de manera col·laborativa els nostres llocs de treball perquè siguin llocs saludables tant físicament com psicològicament. Els protagonistes són, com sempre, les persones i l’eina innovadora que hem dissenyat especialment és un joc de cartes. Aquest joc permet treballar en grups o equips la necessitat de transformar els espais de treball tenint en compte tant a les persones i les seves maneres de ser com les seves maneres de treballar i les tasques que realitzen.

Umberto Eco deia “parlo a través de les meves robes” i Raons Públiques diu “parlo a través dels meus espais de treball”. Perquè de la mateixa manera que els espais públics de les nostres ciutats diuen molt de les seves polítiques, prioritats i interessos, els llocs de treball d’una empresa ho diuen tot del seu model organitzacional i valors. Per això proposem una nova manera de plantejar la transformació d’aquests llocs de treball a través de processos.
Si t’interessa saber més, pots posar-te en contacte amb Raons Públiques per a rebre més informació o apuntar-te a un dels pròxims tallers que farem a partir de l’any nou.