ELS CROMOS DEL BARRI: LA COL·LECCIÓ HISTÒRICA DEL POBLE-SEC

A tothom ens agrada o ha agradat en el passat fer col·leccions de cromos de futbolistes, de personatges fantàstics o tant d’altres temes. Ara també podem fer la col·lecció dels cromos del barri Poble-sec just a temps per festejar els 150 anys del barri.

Per això  iniciem aquesta nova col·lecció de 10 cromos on podreu trobar informació i imatges de deu llocs històrics i significatius del barri: places, carrers, edificis, etc.
El joc dels cromos, pensat per nens i nenes acompanyats de mares, pares, familiars i amics, consisteix a , trobar aquests deu llocs amb l’ajuda d’un mapa i descobrir com han canviat en el temps tot confrontant-los amb les fotos històriques dels cromos. A més, responent a les preguntes que troba a cada cromo, se’n poden aconseguir més i fer la col.lecció sencera.

CROMOS PS_mapa-rasteritzat

 

Els cromos es repartiran durant les activitats centrals del barri com la Fira d’entitats (15 de juny), l’Acte central de celebració dels 150 anys del Poble-sec (29 de juny) i la Festa major del barri.

Anirem informant sobre aquestes trobades mitjançant les web poblesec150.cat i raonspubliques.org i a través del twitter amb el #CromosPobleSec. Segueix-nos!

Raons públiques va començar aquest projecte el 2015 amb els #CromosElCollVallcarca amb l’objectiu de donar a conèixer els barris i generar vincles mitjançant l’eina del joc. Cada any s’incrementen les col·leccions de forma col·laborativa amb  escoles i les entitats del territori.

Aquesta primera col·lecció del Poble Sec ha sigut co-creada amb la valuosa ajuda del CERHISEC , Centre de Recerca Històrica del Poble-sec.

 

 

IMG_2926

 

Llavors….T’hi apuntes?
Com són ara els edificis, les places i els llocs emblemàtics del barri? Quines diferències hi ha amb el passat?

Quins usos han tingut al llarg del temps?

Aprendràs un munt de coses sorprenents de la història del Poble-sec que, alhora, també és la teva!