EL PATI QUE VOLEM!! Tancament segona fase del projecte participatiu per la millora del pati de l´escola Dovella.

Ja fa un temps que estem treballant en aquesta iniciativa de la comunitat educativa, en què estem fent una tasca de facilitació  en el disseny juntament amb Coeducació,  per transformar el pati en un espai coeducatiu des d’una perspectiva de gènere, mitjançant el diàleg, la reflexió i altres eines que faciliten la participació de tota la comunitat.

Ara estem en un moment d’inflexió en el projecte on ja tenim el disseny  del pati que volem!

Considerem que el projecte és un èxit des del punt de vista teòric i del  procés mateix, d’una banda, al pati es parla del pati,  per als alumnes és un tema de conversa i de reflexió recurrent i d’una altra ha rebut el reconeixement  de bona pràctica en els premis PIADS 2016.

Ara, els nens i les nenes volen veure el seu pati materialitzat, però cal anar més enllà. S´ha dut a terme una feina seriosa  durant aproximadament dos anys per millorar un pati deficient i  amb aquesta materialització estem donat recursos als següents cursos per al seu desenvolupament. És per aquesta raó que estem iniciant una ronda de converses amb l´administració,  per afrontar la materialització amb la seva col·laboració i començar a llaurar un camí incipient en la transformació dels patis de les escoles.

Aquí podeu veure el vídeo realitzat per la presentació del projecte a la Jornada PIADS 2016.