Aquesta setmana hem inaugurat els artefactes de Alesplaces!

Aquesta setmana hem inaugurat els artefactes de Alesplaces!

Aquesta setmana hem inaugurat els artefactes d’Alesplaces! realitzats a través d’un intens procés de recollida d’interessos, prototipat i construcció amb els usuaris de les places de Granollers.Aquest procés, iniciat al mes d’abril i realitzat conjuntament amb l’àrea de serveis socials i la xarxa de centres cívics de Granollers, ha intentat recollir els interessos dels usuaris, majoritàriament nens i famílies, i realitzar un procés d’aprenentatge i de construcció col·lectiva.

El resultat del procés ha donat lloc a tres petits artefactes, ideats perquè siguin auto-gestionats pels propis usuaris de les places, i recullen tres de les grans demandes que van sorgir en el procés. El primer d’ells, aglutina els elements per fer esport a la plaça, que, majoritàriament, han estat: futbol, handbol, bàsquet, tennis i voleibol, i per a això hem realitzat dues porteries, dues cistelles i una xarxa, desmuntables i regulables. El segon dels artefactes és el de jocs infantils que conté dues demandes molt clares que van aparèixer en el procés: una caseta amb un petit teatre i diversos jocs infantils (cotxes i vaixells). Finalment, ha sorgit, tenint en compte les temperatures de l’estiu, la voluntat de tenir jocs d’aigua, per la qual cosa hem ideat diversos elements que impulsen aigua gràcies a una petita bomba d’ariet que ens permet tenir pressió en l’artefacte.

Però el procés no acaba aquí. Amb la voluntat de donar continuïtat al projecte durant l’estiu, es posaran els artefactes a disposició dels usuaris, mitjançant la dinamització de l’equip d’educadors socials de l’Ajuntament de Granollers, que els portaran a les places de Sant Miquel i Calderón perquè recobrin una mica de vida al llarg de l’estiu.